Невероятно, но факт – политикът с най-големи шансове за успех на предстоящите президентски избори във Франция е и най-харизматичният и най-близък до френската естетика. Емануел Макрон е млад, добре изглеждащ, срещу няма никакъв медиен компромат и в същото време има изумителна любовна история с жената до себе си.
Може би именно фактът, че се е оженил за жена, която е два пъти по-възрастна от него, намеква за опит за прикриване на хомосексуалността му, според местните медии. Но това по-скоро са догадки на завистници. Фактите са следните: той се влюбва в учителката си на име Бриджит, когато е на 15. Търпеливо чакал. И много години по-късно се оженил за нея. Нима това не е приказка?

Млад, красив, амбициозен политик на 39 години, женен за жена, която е на 63 – само си представете, че нейните деца са негови връстници.Историята на връзката им разказва, че 17-годишният Емануел заявил на Бриджит: „Каквото и да правите, както и да ме отблъсквате, аз ще се оженя за вас.“Според медиите в началото тя само се присмивала на самонадеяния юноша, докато не дошъл моментът да сложи край на брака си, от когото има три деца, пише Elle. Това се случва през 2007 г. Бриджит веднага след развода се омъжва за Емануел. Докато новият й съпруг стремително градил политическата си кариера, мадам Макрон продължавала да преподава в религиозно училище, но вече в Париж.Двойката няма собствени деца, Емануел отглежда внуците на жена си – казват, че ги обожава и ги смята за свои.Женската аудитория във Франция е сразена, а Бриджит е считана от медиите за „модна икона“, като възрастта й добавя само пикантност.