Не трябва да се допускат лоши кредити, това е казал руският президент Владимир Путин.

Путин на 25 март е обявил седмицата до 5 април за неработна, но с получаване на заплатите. По-късно срокът е бил удължен до 30 април. Ваканцията е била част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.Държавният глава днес е провел разговор с представители на финансовия сектор.

"Сигурността на банковата система, особено в тези тежки времена, е приоритет на държавата. Ето защо много е важно финансовите институции да не допускат натрупване на дългове, които не се връщат", е допълнил той.

Лидерът на Руската федерация е посочил още, че правителството в Москва начело с Михаил Мишустин и Централната банка трябва да помисли и разработят още мерки за подпомагане на банковия сектор. "Тези мероприятия обаче не трябва да създават затруднения за обикновените хора, които са взели кредити",  е посочил още Путин.

"Време е да се заемем и с още нещо. Ние трябва да гледаме в перспектива. Необходимо кредитите да станат по-достъпни за хората и фирмите. Така ще можем да дадем тласък на икономическото развитие нашата страна", е заявил стопанинът на Кремъл.

През последното денонощие са починали 42-ма пациенти с коронавируса, с което общият брой на смъртните случаи достигна 555. Русия е регистрирала 4774 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, което е било  спад на броя на новите случаи за трети пореден ден. Общият брой на инфекциите е достигнал 62 773, съобщи Оперативният щаб за борба срещу разпространението на новия коронавирус.