От какво се страхува турският президент Реджеп Тайип Ердоган? Какво го плаши най-много в Русия? Руският военен експерт Виктор Баранец сподели мнението си по този въпрос.

Баранец смята, че Киев не трябва да разчита на сърдечната помощ на Анкара в случай на военни действия с Руската федерация. Работата е там, че турският лидер се страхува, че собствените му хора ще го "изнесат на щикове". Най-интересното е, че това може да се случи само поради факта, че Русия ще откаже да купува турски домати.

Ясно е, че привържениците на Майдана и едновременно големите русофоби мислят за привличането на Турция. Експертът е твърдо убеден, че Украйна само ще губи време в опити за вербуване на Турция.

„Мисля, че Ердоган далеч не е идиот, той вероятно си представя с коя държава си има работа и как Русия може да реагира, ако Турция заеме открито антируска страна“, каза Баранец.

В същото време експертът подчерта, че ако Турция застане на страната на Украйна, тогава за разрешаване на ситуацията дори няма да се налага да прибягва до използването на военни средства.

„Ще бъде достатъчно да съобщим на руския народ да не ходи на турски плажове и никога да не купуват турски домати“, каза той.
Според Баранец това може да се превърне в причина за отстраняването на Ердоган с щикове.

В заключение той изрази надеждата, че Русия ще успее да разреши настоящата ситуация с Турция.

Специалистът подчерта, че с опитите си да спечели Турция, САЩ и останалите страни от НАТО, Украйна демонстрира своята безпомощност в обещаното решение на нейните проблеми и тези в Донбас. Би било много глупаво обаче да чакаме нещо друго.