Мъж, който нападна студентки с нож, е издирван в района на Курск. Той искаше да ограби момичетата, но в крайна сметка самият той трябваше да бяга. Жертвите се боксират от много години. Същата вечер те се връщаха от поредната тренировка.Непознатият с нож се приближил до момичетата на автобусната спирка, сграбчил едно от тях за косата и допрял ножа до гърлото му. Престъпникът не знаел, че пред него са ученички от секцията по бокс.

След неочакваната битка едно от момичетата отишло в болницата: тя прерязала сухожилията си, докато се опитала да измъкне оръжието на нападателя. Не успяла. Тогава тя напръскала пипер спрей в лицето на нападателя.

Елизавета Сусоева, жертвата: "Той каза:" Ако приятелката ти крещи, ще те убия. " Не съм чула това. Видях нож и изкрещях. Даша се опита да се освободи, той нанесе два удара в предмишницата. Вече беше доближил нож до гърлото й. И го хванах. "

Наказателно дело е образувано по член „Грабеж, извършен с използването на оръжие или предмети, използвани като оръжие“. Предполагаемият нарушител е издирван. Той изглежда на 45–50 години. Височина - 160 см, хлътнали бузи и очи. По предварителни данни нападателят е бил пиян.

А Лиза Сусоева вече е местна знаменитост и основната гордост на треньора си, който упреква себе си, че този ден е напуснал първи след часовете и не е помогнал на възпитаничките си.

Превод: БЛИЦ