След избухването на коронавируса в месокомбината на немската компания Tönnies, властите на страната поставиха под карантина две зони от провинцията, където живеят работниците му, съобщава SRF.

Мерките за ограничаване засегнаха 640 000 души. В същото време в други части на Германия почиващите от кризисните региони се приканват да се върнат у дома предварително, според швейцарския телевизионен канал.

Следващата новина също е от Германия: след появата на огнище на коронавирус в месокомбината в Tönnies, властите подновиха карантината в два района на провинцията. Тя засегна 640 000 души.

Под карантина: Още една страна в Европа връща най-строгите мерки срещу К-19, затваря хората по домовете

Това е първата регионална карантина в Германия след премахването на повечето мерки за борба с пандемията. Ограниченията влизат в сила в полунощ за период от седем дни. Те ще засегнат районите Варендорф и Гютерсло в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Там е и централният офис на Tönnies, един от най-големите месокомбинати в Германия. Зоните, в които живеят служителите на компанията и техните близки, ще бъдат поставени под карантина. В момента коронавирусът е открит при 1500 служители.

И в двете зони на провинцията са въведени мерки за ограничаване на контактите, подобни на тези, предприети през март. Утре ще се реши какво ще прави останалата част от Германия с новите огнища на коронавирус.

Вчера на немския остров Узедом в Балтийско море от 14 почиващи от кризисните региони е поискано да си заминат в къщи по-рано.

Както БЛИЦ писа под строга карантина отново е и Португалия.