Когато Брайън и Джесика Шанц от Мериленд си легнали в понеделник вечер, те имали план за предстоящия ден на избори. Двамата щели да се събудят рано сутринта, да отидат до тяхната избирателна секция в Уайт Хол, за да гласуват и след това да тръгнат към болница Йорк, където Джесика да роди първото им дете, разказва сайтът USA Today, цитиран от fakti.bg
Цезаровото сечение на американката било насрочено за 13:00 часа във вторник.

Но когато в 3 часа през нощта, водите на Джесика изтекли, плановете на младото семейство изведнъж коренно се променили. Това много ги разтревожило, защото, поради стеклите се обстоятелства, нямало да могат да гласуват за следващия президент на САЩ.

Тогава на помощ се притекъл съседът им Джошуа Бруно.

Бруно получил обаждане около 10 часа сутринта, че бебето е решило да се роди преждевременно. Мъжът не се поколебал и веднага предложил помощта си.
Той провел няколко телефонни разговора и научил, че ще трябва да отидете до Изборната комисия в Хартфорд Каунти, да вземете няколко документа и да шофира 60 километра до болница Йорк, за да може двойката да ги подпише. Подписаните формуляри, Бруно трябвало да отнесе обратно до изборната комисия, за да получи от нея празни бюлетини, които да даде на бъдещите родители. След това, отново трябвало да кара до Хартфорд Каунти, за да предаде вота на семейство Шанц преди края на изборния ден.

До момента, в който Бруно завърши своята мисия — да се увери, че неговите съседи ще получат своя шанс да гласуват — той ще е изминал повече от 240 км.
"Тази година изборите са много важни и аз се радвам, че мога да помогна да помогна на някого да упражни правото си на глас", заявява Бруно пред USA Today.

Брайън се чувства много по-добре, знаейки, че неговият глас ще бъде преброен, защото всеки един глас има значение.

"Това е наше гражданско задължение. Всеки трябва да гласува", казва младият татко.