Погребението на американския сенатор Джон Маккейн събра на едно място политици от съперничещите си партии, начело с трима бивши президенти. Речи изнесоха Барак Обама и Джордж Буш-младши, а на церемонията присъства и Бил Клинтън, съобщава „Пийпъйл“.
 
На първия ред в непосредствена близост до ковчега на Маккейн седяха Барак Обама и съпругата му Мишел, Джордж Буш-младши и съпругата му Лора, и Бил Клинтън.
 
Дъщерята на Джон Маккейн ридае неутешимо над ковчега му (ВИДЕО)

По време на речта на сенатор Джо Либерман – дългогодишен приятел на покойника, камерите уловиха любопитен момент. Буш-младши взе бонбонче от жена си Лора и дискретно го пъхна в ръката на Мишел Обама.
 
Предпоследната господарка на Белия дом каза тихо „благодаря“ и се усмихна приятелски на семейство Буш. Закачлива усмивка грейна и на лицето на Барак Обама.
 
Интересната случка от Националната катедрала във Вашингтон, където е състоя опелото, веднага обиколи социалните мрежи. Един от коментиращите пише: „Иска ми се на моменти като този между Буш-младши и Мишел Обама да се е надявал и Джон Маккейн“.
 
Приживе сенаторът е помолил и Обама и Буш да произнесат речи на погребението. И двамата се пошегуваха с факта, че са го побеждавали на избори – Буш през 2000 година на вътрешните избори на Републиканската партия, а Обама през 2008 на същинските президентски избори.
Превод и редакция: БЛИЦ