САЩ и Русия заявяват, че са се съгласили да обсъдят нови размени на затворници, ден след като американска баскетболна звезда беше разменена за известен руски търговец на оръжие.

Руският президент Владимир Путин заяви, че са "възможни" още размени - рядък пример за американско-руско сътрудничество на фона на войната на Москва с Украйна.

На въпрос на срещата на върха в Киргизстан вчера дали е възможно да се осъществят други размени на затворници между САЩ и Русия, Путин отговори: "Не се отказваме да продължим тази работа и в бъдеще".

Той добави, че "всичко е възможно" и отбеляза, че са били намерени "компромиси", за да се разчисти пътят за размяната на най-високо ниво в четвъртък.

Баскетболистката Грайнър, която беше арестувана през февруари за притежание на масло от канабис на московско летище, беше разменена за осъдения за трафик на оръжие Виктор Бут, който беше върнат в Русия след 12 години.

"При кацането си в САЩ Грайнър е била откарана в медицинския център на армията "Брук" в Сан Антонио, Тексас", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя не каза колко време звездата от Женската национална баскетболна асоциация (WNBA) ще остане в лечебното заведение.

Джон Кърби от Белия дом заяви пред американската телевизионна мрежа MSNBC, че двукратната олимпийска шампионка е в "добро настроение" и "добро здраве".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук