Сръбският президент Александър Вучич се възхити на преминаването на сръбските стражи на Червения площад на парад в Москва в чест на 75-годишнината от Победата във Втората световна война.

„Стражите бяха страхотни. Невероятни усещания, когато стоите на Червения площад и сръбските военни маршируват. Като посочих сърцето си, исках да покажа колко много обичам сръбското знаме, армията и Сърбия. Това е специално усещане “, написа сръбският лидер на своята страница във Facebook .

По-рано президентът Владимир Путин посочи емоциите от парада на Червения площад: държавният глава вдигна палец нагоре, за да отговори на въпроса за впечатленията от парада, пише "Поглед инфо".

В сряда Вучич, заедно с Путин и други чуждестранни гости, участваха в церемонията по полагане на цветя на Вечния огън на гроба на неизвестния войник.

Вучич пристигна в Москва ден по-рано. Във вторник той се срещна  с Путин и го покани в Сърбия. Освен това, както каза президентът на Сърбия, на среща с руския лидер бяха обсъдени ситуацията в Косово и Метохия и ситуацията на Балканите.

Основният военен парад в чест на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война  се проведе  на 24 юни на Червения площад в Москва. В парада участваха над 14 хиляди военнослужещи, повече от  200 броя техника, включително легендарните танкове Т-34 и самоходните пушки СУ-100. Парадът завърши с въздушна единица , в която взеха участие 75 самолета.

Президентът Владимир Путин заяви, че победата във Великата отечествена война определя бъдещето на планетата за десетилетия напред. Той призова да се защитава истината за Втората световна война.