Възрастна жена бе глобена в Североизточна Италия, защото по време на стриктната карантина, наложена от властите заради ситуацията с коронавируса, е ходила 11 пъти до магазина в един ден, съобщава „Ла Република“.

Възрастната италианка е била забелязана от полицията на улицата. Когато тя отново отишла до магазина, служителите на реда я призовали да остане вкъщи, но това не дало резултат.

Когато италианката излязла за единадесети път за хранителни стоки, полицията й издала фиш за глоба в размер на 280 евро. Освен това, според изданието, ако жената не я плати в рамките на 30 дни, размерът на глобата ще се увеличи до 400 евро.

Жител на южния френски департамент Гар пък беше принуден да плати глоба за нарушаване на карантината, защото разхождал котката си на верига, съобщава порталът 20 Minutes. Местната полиция използва дрон, за да контролира спазването на ограничителните мерки.

„С помощта на този дрон беше открит човек, който е разхождал котката си на верига, която изглеждаше странно и не личеше да е свикнала с подобен вид разходки“, заяви представител на силите на реда.

При проверката е установено, че жителят на общината Гро-дю-Руа не носи документ, който е задължителен при излизането от дома, включително и при разходката на домашни любимци. Така разходката е струвала на стопанина на котката глоба от 135 евро.