Китай отбеляза дневен рекорд на новозаразени с коронавирус от януари насам. За последното денонощие в страната са регистирани 76 случая. 39 от тях са от провинцията Джянсу, в близост от Шанхай, предаде Франс прес.

Китай беше първата държава в света, която се сблъска със заразата и почти успя да пребори пандемията през пролетта на 2020 година.

От тогава насам животът в азиатската страна поетапно се нормализира. Успехът е постигнат благодарение на строгите ограничения и налагането на карантина за всички хора, идващи от чужбина, отбелязва агенцията.

Хиляди жители на столицата на провинцията Нанкин в момента са изолирани заради регистриран епидемичен взрив на летището на града. От неделя на скринингови изследвания ще се подложат 9,2 милиона души, живеещи в мегаполиса.

Ръководството на страната провежда политика на нулева толерантност към вируса и прави всичко възможно да предотврати избухване на нови огнища в ситуацията, в която по-заразния „Делта“ вариант върлува в съседните Индия и Бирма.

Именно за това малко градче на границата с Бирма използва камери за разпознаване на лица, за да наблюдава движенията на своите жители с цел предпазване от заразяване с COVID-19.