Съединените американски щати не само са предупредили Русия за подготовката на терористична атака в Москва, но и са съобщили, че тя може да бъде организирана в Crocus City Hall.

Според The ​​Washington Post, позовавайки се на американски служители, Москва е била информирана повече от две седмици предварително, че това концертно място е потенциална терористична цел.

„Това повдига нови въпроси за това защо руските власти не предприеха по-строги мерки за защита на мястото, където бойци убиха повече от 140 души и подпалиха сградата“, пише вестникът.

Втората възможна цел е била синагога в руската столица. Още на следващия ден след предупреждението Федералната служба за сигурност на Руската федерация обяви предотвратяването на нападение от бойци на „Ислямска държава“ срещу синагога в Москва.

Тийнейджърът Ислам Халилов, който работел като гардеробиер в концертната зала и помогнал за евакуацията на хората от сградата в тази нощ, е заявил в интервю, че служителите са били предупредени за възможността от терористична атака.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук