Сайтът xHamster обобщи резултатите от 2018 г. и направи прогнози за следващите 12 месеца.

Според данните на xHamster, през 2019 г. делът на жените, които активно гледат порно, ще бъде 30% от общия брой привърженици на филмите за възрастни (увеличение от 41,9% в сравнение с миналата година). В същото време интересът на потребителите към видеата с червенокоси момичета ще намалее с 14.1%.

Голямата порно звезда от 2018 г. с право може да бъде наречена Сторми Даниелс. Броят на търсенията, съдържащи нейното име, е нараснал с фантастичните 3575%! Друга тенденция е, че по-силният пол много по-активно търси видеоклипове, в които девойката изневерява на мъжа. Както и преди много ще се котират „големи задници” (мъже) и „пляскания” (жени). Популярността на видеата, в които актьорите се представят като тийнейджъри, намалява с 41,4%.

Очакваме съдържанието да бъде по-разнообразно през 2019 г., с уклон към аматьорските видеоклипове “, заявяват от xHamster. Но не навсякъде нещата вървят добре - независимо от световната тенденция за увеличаване, пазарът на порното в Китай е намалял с 81% през миналата година заради строгите ограничения.

Според специалистите, производителите на порно използват тези статистики, за да разберат настроението на обществото и да поддържат интереса му към продукта. Порно сайтовете събират повече данни за потребителите, отколкото например Netflix, съобщава Quartz.