В близките дни се очаква "Yahoo4 да обяви план за реорганизация на компанията. Новият изпълнителен директор Карол Барц ще разкрие подробности за набелязаните промени през тази седмица, твърди "Уолстрийт Джърнъл", като се позовава на осведомени източници.
Миналия петък Барц е посъветвала своите служители да си починат добре през уикенда, намеквайки, че предстоящата седмица ще бъде доста напрегната и богата откъм събития.
Барц, която е бивш CEO на софтуерния разработчик "Autodesk", наследи в "Yahoo" съоснователя на интернет компанията Джери Янг. "Yahoo" изпитва трудности в последните няколко години, притисната от гиганти в онлайн бизнеса като "Google", "Microsoft" и "Time Warner".
Компанията загуби част от позициите си на пазара за интернет реклама, а икономическата рецесия допълнително усложни положението й.
През пролетта на миналата година ръководството на "Yahoo" отхвърли офертата за поглъщане от "Microsoft" за близо 45 милиарда долара, което беше и една от причините за оставката на Джери Янг.
Очакваната реорганизация ще се фокусира върху подобряване на ефективността на маркетинговия отдел и в привличане на нови специалисти на ключови ръководни постове.
Информацията за промените ще се поднася на части. Пълната картина за реорганизацията ще се изясни в следващите седмици. /technews.bg