Жан-Клод Юнкер предупреди за различни затруднения за хората, ако Великобритания напусне ЕС без споразумение, пише лондонския вестник Evening Standard. Говорейки на публична среща във Фрайбург, Германия, Жан-Клод Юнкер попита: "Какво ще се случи с въздушния трафик в Европа, ако няма сделка? Британските самолети няма да могат да кацат на европейския континент".

„Хората не са знаели, някой трябва да им е казал предварително”, заяви Юнкер Той също така каза, че "наистина съжалява", че в Обединеното кралство не е имало "реална кампания за Брекзит по отношение на актуална информация". Той добави: "Хората разбират сега - включително британските министри и министрите на континента - колко въпроси поставя за всичко, което трябва да разрешим.

"Питам се какво ще се случи с 250 000 кучета и котки, които напускат европейския континент всяка година. В момента те просто преминават през митниците, всички тези кучета и котки идват в континентална Европа всяка година. "Има много хора в Европа, които просто искат хората и животните да прекосят границите, но мисля, че ще е необходима четиридневна карантина.

"Ако искате да отидете в Бретан за осем дни за почивка, може би трябва да оставите кучето или котката у дома си, или може би ще останете всички у дома си“, продължи Юнкер Юнкер каза, че не иска да говори за оттеглянето на Великобритания на публичната среща, тъй като "Брекзит е въпрос на история, Брекзит отменя европейската история и на мен ми харесва да мисля за бъдещето, обичам да мисля за хората, които искат Европа ".

Той добави: "Ние сме точно в средата на трудните преговори за Брекзит. Аз съм напълно за намирането на добър начин за сътрудничество с британците като приятели. "Понякога мислим, че британците чувстват, че сме ги изоставили, но това е обратното - те са онези, които напускат", завърши Юнкер.