"Срам! ВСС реже главата на Гешев, докато го изслушват в Страсбург за "Барселонагейт", пише влиятелното брюкселско издание "Юрипортър" в централна статия, посветена на главния прокурор Иван Гешев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Две седмици, след като поиска свалянето на имунитета на Бойко Борисов и докато тече освобождаването на ВСС, Иван Гешев ще посети Страсбург и ще бъде изслушан от правната комисия на Европейския парламент, се посочва в материала.

В него се казва още, че в тази комисия членува и евродепутатът Елена Йончева, чиито е сигналът по "Балселонагейт". Изслушването е на 13 юни.

Очаква се главният прокурор да даде подробности за схемата за пране на пари, в която твърди, че е замесен бившият премиер на България, се казва в публикацията.

Припомня се, че Гешев е поискла свалянето на имунитета на Борисов, за да го обвини в пране на пари за къщата в Барселона, но Борисов е заявил, че няма да го даде.

Според изданието лидерът на ГЕРБ се е договорил с Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов да не бъде даден имунитетът му в замяна на предаване на цялата власт в държавата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук