Бившият генерален директор на „Лукойл” Валентин Златев отиде в Софийската градска прокуратура, за да даде показания по аферата „Барселонагейт”. На влизане в сградата той коментира, че не знае нищо по казуса, но иска да види какви въпроси ще му зададат.

„Бях поканен да дам отговори като свидетел по едно отново нашумяло дело. Отговорих в рамките на своята информираност и компетентност. Надявам се да съм бил полезен”, коментира Златев, след като беше разпитан.

Валентин Златев за "Барселонагейт": Не знам за какво...

Относно информацията, че парите, с които е купена къщата в Барселона, са осигурени от него, той поясни: „Не мога да изнасям информация, но не вярвайте на слухове”.

Преди него свидетелски показания даде и бившата "Мис България" Ивайла Бакалова. Според шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев тя може да се окаже ключов свидетел. На влизане манекенката обяви, че е получавала заплахи, но не се страхува за живота си.

Бизнесменът Георги Самуилов-Инса също е извикан на разпит от Софийска градска прокуратура. По информация на bTV Самуилов е бил разпитан в Съдебната палата.

Не е ясно дали Самуилов е разпитван за "Барселонагейт".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук