От ноември 2004 г. досега 50 милиона души са напуснали Комунистическата партия на Китай и контролираните от нея обществени организации, съобщи The Epoch Times.
Някои са заявили, че напускат Комунистическата партия, в открити писма до партийното ръководство, а други са публикували заявленията си на сайта на Движението за излизане от състава на Комунистическата партия (Tuidang), като част от напусналите партията хора са използвали псевдоними.
Мнозина са решили да скъсат с Комунистическата партия, след като са напуснали Китай, тъй като се опасяват от преследвания. Не се посочва обаче какъв е делът на емигрантите сред напусналите партията.
През август 2008 г. беше съобщено, че 42 милиона души са излезли от редиците на Комунистическата партия, посочва ЛентаРу. Според представители на Движението за излизане от състава на Комунистическата партия, чието седалище е в Ню Йорк, много хора са били подтикнати да скъсат с партията след речта на Барак Обама при встъпването му в длъжност като президент на САЩ. Сега всеки ден от 20 000 до 30 000 души напускат партията.
Последното официално съобщение на китайската Комунистическа партия за разширяване на нейните редици е от октомври 2007 г. Тогава беше съобщено, че след 2002 г. в партията са влезли над 13 милиона души. /БЛИЦ