Самолет, пътуващ от Саудитска Арабия към Малайзия трябваше да се върне обратно, след като майка си забрави бебето на летището. Пилотът, управляващ самолета към Куала Лумпур, отправи необичайната молба към летището в Джида малко след излитането, съобщава „Гардиън“.
 
Това се случило, след като майката съобщила на екипажа, че си е забравила детето. Появи се и видеоклип с разговора между диспечерите и пилота, който моли за разрешение за кацане.
 
„Бог да бъде с нас. Може ли да се върнем?“, пита пилотът. Необичайната ситуация предизвиква объркване у диспечера, който се чува как се консултира с хората наоколо какво да предприеме: „Този полет иска да се върне. Пътничка е забравила бебето си в чакалнята, горкото то“. В същото време пилотът повтаря: „Казах ви, пътничка е оставила бебето си в терминала и отказва да продължи полета“.
 
След кратка пауза е дадено разрешение за връщане: „Добре, насочете се към летището. Това е нещо съвсем ново за нас“.
 
Изключително рядко се случва самолети да се върнат обратно или да се отклонят докато са във въздуха за нещо по-малко сериозно от технически причини или проблеми със здравето на пътниците.

Превод и редакция: БЛИЦ