Алигатор отхапа ръката на мъж от Флорида, а той успя да го пребори с останалата си здрава ръка и да се спаси. Той се крил три дни от влечугото и оцелял. Случката се разиграла в град Миака, съобщава вестник „Сън”.

43-годишният Ерик Мурда бил на почивка в рибарски лагер на езерото Манати. Мъжът отишъл да плува в нетрезво състояние, освен това пушил и трева.

Докато плувал, Мурда забелязал алигатор. Преди да успее да реагира, челюстите на влечугото вече се били впили в ръката му. Алигаторът отхапал крайника на американеца до лакътя и три пъти се опита да го завлече под водата. Въпреки това, след като загубил ръката си, Мурда успял да хване влечугото с останалата си ръка и да го избута настрани. След това хищникът отплувал.

Мъжът се опитала да доплува до брега, но установил, че се е изгубил в огромно езеро.

„Всичко се случи за части от секундата. Беше като мълния. Мислех, че съм мъртъв. Спомням си, че си помислих: “Това не може да е вярно. Вече нямам ръка. Вече нямам ръка! Сигурно спя”, разказва той.

Няколко часа по-късно Мурда успял да стигне до блатистия бряг, обрасъл с гъста трева. Пренощувал там. На сутринта американецът се качил на дърво и няколко часа се опитвал да привлече вниманието на летящите над него самолети. След това продължил да си проправя път по брега с надеждата да намери мястото, откъдето е дошъл. Откахапанта му ръка спряла да кърви, но около раната започнали да се събират мухи.

Понякога човекът виждал главата на алигатора да се издига над водната повърхност. „Чувствах, че той ме чака“, спомня си Мурда. Втората нощ мъжът прекарал върху малка бетонна плоча на брега на водата. На следващия ден той отново се опитал да излезе от блатото, но установил, че се движи в кръг.

На четвъртия ден разбрал, че е изминал само 100 метра.

Накрая намерил празна бутилка от бира, което било знак за присъствие наблизо на хора. Скоро той видял микробуса си и мъж, който бил паркирал колата си наблизо. Спасителите пристигнали на мястото след половин час. Мурда прекарал три седмици в местна болница. Останалата част от ръката му била ампутирана, за да се избегне инфекция.

Сега Мурда планира да стане мотивационен лектор. „Страхът е хубаво нещо“, казва той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук