Британското правителство днес отхвърли твърденията на италианска медия, че британският премиер Борис Джонсън е пътувал тайно до Перуджа, предаде ДПА. Италианският в. "Република" съобщи, че Джонсън е бил в италианския град през уикенда - на 12 и 13 септември, като се позоваа на информация от местно летище, предава Монитор.


Премиерската канцелария заяви днес, че информацията е напълно невярна и че Джонсън не е пътувал до Италия през последните месеци. Министърът на транспорта Грант Шапс пред телевизия "Скай нюз" нарече информацията "грешка".

Той обаче допълни, че не следи движенията на премиера час по час и подчерта, че Италия е сред страните, пътниците от които не подлежат на 14-дневна карантина във Великобритания.

Спекулациите за евентуална визита на Джонсън започнаха, след като международното летище в Перуджа публикува изявление миналата седмица, че уругвайската футболна звезда Луис Суарес е пристигнал в града от Барселона за изпит по италиански заради кандидатстването си за италиански паспорт.

Според същото съобщение много знаменитости от политическия, икономическия и спортния свят също били пристигнали в Перуджа през последните дни и сред тях се споменаваше и Борис Джонсън.