За най-малко 45 загинали и 57 ранени в самолетната катастрофа край Мадрид съобщават вече испанските медии, като се позовават на информация от вътрешното министерство. Световните медии коментират противоречиви показания на очевидци, които говорят не само за пожар на борда, но и за експлозия.
Точният брой на пасажерите от полет JK5022 на авиокомпанията Spanair е 164 възрастни и две деца. CNN посочи телефон 800 400 200, на който роднините на пътувалите в самолета могат да търсят информация.
От службата на говорителя в българското външно министерство казаха, че все още няма информация дали на борда на катастрофиралия самолет е имало български граждани. Зависи от самата държава кога ще предостави тези данни, каза говорителят.

Както по-рано БЛИЦ съобщи, самолетът на Spanair, който е трябвало да лети до Лас Палмас на остров Гран Канария, на километър от четвърти терминал на мадридското летище "Барахас" е излязъл от  писта номер 6 и се е запалил. Това е станало около 14.45 часа. По разкази на очевидци пожарът е започнал от левия двигател. Но все още не е опровергана и версията на някои от тях за експлозия на борда.
Видеоматериали по световните медии показват гъст дим високо над аеропорта. Десетки линейки са в района на катастрофата, където спасителните екипи още работят. /БЛИЦ