В Непал  започна забраненото клане на хиляди животни, от биволи до пилета, убити от удари, което е наречено "най-кървавият фестивал в света".
 
Преди по-малко от пет години организациите за защита на животните обявиха новината за забрана на жертвоприношенията на животни на непалски религиозен фестивал, известен като "най-кървавия фестивал в света".

Но днес фестивалът в Гадихай отново бе открит в тази страна и участниците вече започнаха да жертват кози, плъхове, пилета, прасета и гълъби. Според активисти за правата на животните, пътували до отдалечения регион на Непал именно заради този са били убити няколко хиляди биволи.Въпреки че фестивалът в Гадихай все още се провежда, ритуалното жертвоприношение на животни е забранено от 2015 г., съобщава BBC.

Около 200 000 животни бяха убити по време на последния фестивал, който позволяваше жертвоприношения през 2014 година.Тази непалска фестивална традиция е на около 250 години и се съобщава, че е започната от свещеник, който сънувал Гадихай, индуистката богиня на силата, която му казала, че ако пролее кръв, ще го освободи.

С тази идея стотици хиляди богомолци от Индия и Непал пътуват до нейния храм, за да се възползват от възможността.

„Имах четири сестри. Преди осем години поисках брат и богинята ни благослови“, каза Приянка Чадав от Ханакпур.

Въпреки това, активистите за правата на животните твърдят, че подобна традиция е изключително жестока към животните.

Превод: БЛИЦ