Започва процесът по обвиненията в корупция срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху. Стартът му е утре в Йерусалим. Припомняме, че епидемията вече го отложи веднъж. 

Той е обвинен в корупция и взимане на подкупи. Нетаняху отрича обвиненията и се оправда с предубедена полиция и прокурори. 

На 17 май той даде клетва като премиер и заяви, че новото обединено правителство, което днес полага клетва, трябва да наложи израелския суверенитет над еврейските селища на Западния бряг.

Нетаняху заяви тогава, че обществото иска обединено правителство и това ще получи. Той е сигурен, че заедно с Бени Ганц, лидер на "Синьо и Бяло", ще работят успешно в правителството, както го направиха по време на военната операция в Газа през 2014 г., когато Ганц беше началник на генщаба на израелската армия. Израелският лидер каза, че страната се нуждае от силно лидерство в борбата с коронавируса.
 

Опозиционни депутати на няколко пъти прекъснаха речта на министър-председателя. Няколко депутати получиха многократни предупреждения. В пленарната зала се чуваше "подкуп, измама и злоупотреба с доверие", като се има предвид повдигнатите срещу Нетаняху обвинения.

Самият Ганц в началото отказваше коалиция с Нетаняху като се оправда с процеса срещу него. По-късно обаче двамата се споразумяха.

Ганц ще поеме премиерския пост на 17 ноември 2021 г.

Израел проведе избори за трети път за година. Резултатите обаче не позволиха на нито една партия да управлява самостоятелно.