Хиляди гладни маймуни са превзели тайландския град Лопбури и организират масови боеве за храна,  съобщава Newsflare.

Преди епидемията от новата коронавирусна инфекция всеки ден градът бил посещаван от стотици туристи, които хранели маймуните. През март потокът от посетители пресъхнал и сега животните няма какво да ядат. „Без туристи те са станали по-агресивни и се бият с хората за храна, за да оцелеят“, казва ветеринарният лекар Супакарн Каевчот. "Те нахлуват в домовете и принуждават жителите да бягат."


В града с население от 70 хиляди души живеят около шест хиляди маймуни, които са разделени на две воюващи стада. Единото от тях ловувало в храма, другото живеело в самия град. Когато дойде времето на глад, храмовите маймуни започнали да правят набези в Лопбури и да се бият с градските.

За да успокоят приматите, местните жители започнаха да дават на маймуните сладкиши и храна. Това доведе до факта, че животните започнаха да се размножават по-бързо и по-често да нападат хората. На кадрите, направени от очевидци, може да се види как досаждат на минувачите, вземат маската от момче, крадат храна от коли, бият се и влизат в магазин. Градските власти започнаха да ловят и стерилизират маймуни.

Превод: БЛИЦ