Въпреки че не вярваме, че има някой, който не знае това, някои неща трябва да се повторят - измиването на ръцете може да ви предпази от коронавирус.

Всичко, което трябва да направите, е да измиете ръцете си старателно със сапун за поне 20 секунди, а в случай, че се нуждаете от по-добра демонстрация, центърът за големи маймуни във Флорида има подходящото видео. Кадрите на орангутана Сандра се превърнаха в истински хит в социалните медии, след като тя се научи да мие ръцете си.
34-годишният примат беше заснет да мие ръцете си, а от центърът казаха, че орангутанецът е гледала как грижещите се за нея правят, така че и тя започнала.

Орангутанката е родена в зоопарка в Росток, Германия. Тя прекарва по-голямата част от живота си в Буенос Айрес, където е принудена да живее сама, без други орангутани. За щастие аржентински съдия й разреши по-добри условия на живот и Сандра пристигна през 2019 г. в Центъра за големи маймуни, където живее с още 22 орангутани, съобщава Bored Panda.През януари тя отпразнува 34-ия си рожден ден, а управата на центъра  организира парти за нея.

Превод: БЛИЦ