Кралица Елизабет II беше забелязана да носи ръкавици за първи път от десетилетия по време на церемония в Бъкингамския дворец. Това се случва на фона на повишаващия се брой случаи на заразени с коронавирус хора във Великобритания, съобщава британският „Експрес“.
 
Кралицата беше забелязана да носи бели ръкавици по време на церемония по награждаване в Бъкингамския дворец. Елизабет наруши навика си да посреща гостите и да ги закичва с ордени с голи ръце, като вероятната причина за това е разпространението на коронавируса.
 
 
Кралицата обикновено носи ръкавици по време на публични събития. Това не е само моден избор, но и предпазна мярка срещу микробите.

Борис Джонсън не се бои от нищо, дори и от коронавируса
 
По време на подобни церемонии, обаче, тя не е носила този аксесоар от десетилетия. За последно е била видяна с бели ръкавици през 1954 година, когато награждава с рицарско звание маршал Клод Пери, командир на кралските ВВС в Близкия Изток.
 
Тази церемония не се е провела в Бъкингамския дворец, а в Йемен през 50-те години, когато е било прието жените да бъдат с покрити ръце.
 
Днес Елизабет II награди ветеран от десанта в Нормандия, събрал пари за издигането на паметник на загиналите.

Превод и редакция: БЛИЦ