Туристи в Южноафриканския национален парк Крюгер станаха свидетели на тричасов двубой на четири лъва, в който слонове и хипопотами се опитаха да се намесят, показват кадри от очевидци, публикувани в канала на Kruger Sightings YouTube.

27-годишният Steyn Jacobsohn, който засне видеото, заяви, че той и неговите спътници първо забелязали три възрастни лъва, които душели нещо. Човекът веднага предположил, че хищниците търсят съперник, който скита на тяхна територия.

И така се оказало: скоро туристите видели лъвовете да гонят младия мъжкар. По време на преследванетохищниците се втурнали през стадо слонове. Те ги подгонили и ги принудили да се разпръснат в различни посоки.

Затишие било краткотрайно. Пет минути по-късно лъвовете отново се сблъскали. Боят продължил около три часа. Слоновете и хипопотомите многократно се опитали да изгонят хищниците, но лъвовете неизменно се завръщали.

Умореният и ранен млад самец се борил с последни сили, но предимството не било на негова страна. В резултат на това лъвовете счупили гръбнака на съперника и го оставили мъртъв. Когато си тръгнали, лешоядите се притекли на мястото на дуела.

Национален парк Крюгер се намира в североизточната част на Южна Африка. Неговата територия е дом на около 1 500 лъвове, 12 хиляди слона, 2,5 хиляди биволи, около хиляда леопарди и пет хиляди носорози.

Превод: БЛИЦ