Бременна жена е починала, след като е била застреляна в Харлем, докато се твърди, че се е опитала да прекъсне бой по време на бебешки празник, предава bg-voice.com

Полицейското управление на Ню Йорк съобщава, че 31-годишната Шанис Йънг е била убита рано сутринта в неделя, след като е била простреляна в главата.

Младата жена, която според съобщенията е била бременна в осмия месец с третото си дете, носела подаръци за бебешки празник в сградата с приятеля си, когато се сблъскали с нападателя.

„Нападателят започнал да преследва приятеля й”, каза Хосе Моралес, надзирател на сградата, пред The ​​New York Daily News. „Изтичаха оттук и излязоха от другата страна, след което отидоха надолу. Сблъсъците в крайна сметка продължиха на улицата, където Йънг се опитва да ги разтърве“, съобщиха от полицията.

Стрелецът избягал, след като жената била улучена.

Получени са множество сигнали около 1:15 часа местно време в неделя сутринта за жена, застреляна на West 128th Street и булевард Frederick Douglass, се казва в съобщението.

При пристигането на първите екипи Йънг е открита „в безсъзнание и без реакция“ с огнестрелна рана в главата. Тя е откарана в болница NYC Health в Харлем, където по-късно е обявена за мъртва.

До момента няма арестувани и заподозрени по случая.