Известно затишие след поредица украински победи на фронта не е затишие, а подготовка за нов триумф, защото цяла Украйна трябва да бъде свободна.

Това каза украинският президент Володимир Зеленски в ново видеообръщение, цитирано от "Укринформ" и news.bg.

"Може би на някой сега му се струва, че след поредица от победи имаме известно затишие. Но това не е затишие. Това е подготовка за следващата поредица. За следващата поредица от думи, които са много важни за всички нас и които определено трябва да бъдат чути. Защото Украйна трябва да бъде свободна - цялата", каза той.

Той каза, че украинците със сигурност ще чуят имената на градовете, когато бъдат освободени от руските нашественици.

"Изюм, Балаклия, Купянск и Харковска област като цяло са градовете и общините, които освободихме. Тези думи се чуват сега. Чуват се навсякъде. Чуват се и Мариупол, Мелитопол и Херсон, но те ще звучат още по-често и по-силно като ги освободим. Донецк, Хорловка и Луганск - и те ще се чуят. Джанкой, Евпатория, Ялта - и те също. Определено.

- Ние не говорим за това, което не е наше. Само нашите думи, украинските думи звучат Всяка сутрин, всеки следобед, всяка вечер, всяка вечер - вече 207 дни", каза Зеленски.

Той каза, че украинската армия, силите за сигурност, доброволците и много други са направили много за победите на фронта.

"Тези думи звучат благодарение на въоръжените сили на Украйна, благодарение на Силите за специални операции, благодарение на Главното разузнавателно управление, благодарение на Службата за сигурност на Украйна, благодарение на териториалната отбрана, благодарение на граничарите и цялата система на МВР - от Националната гвардия и Националната полиция до спасителите на ДСНС", каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук