29-годишната Април Грифитс е майка на две деца, която е консумирала само едно нещо през целия си живот.Това е сандвич с ъс сирене с малко чипс. Това е нейната закуска, обяд и вечеря от ранно детство и тя казва, че има фобия от всички останали храни.

„Всеки път, когато се опитам да хапна нещо ново, получавам панически атаки. Цялото ми тяло се тресе и ставам ужасно нервна. Страхувам се от текстурата на всяка друга храна и съм сигурна, че ще надебелея. Няколко пъти опитах ориз, макаронени изделия и зеленчуци и всеки път, казва Април.

Това, според нея, допълнително усложнява социалния й живот, защото всички в обкръжението й трябва да знаят, че яде само сандвич със сирене.„Съпругът ми първоначално се опита да ме накара да пробвам нещо ново, но това беше просто невъзможно. Мисля, че през целия си живот ще ям само сандвичи. Скучно е, но не мога да направя нищо относно фобията."

Сандвичът обаче трябва да отговаря и на определени стандарти, което е преди всичко сиренето да е топло. Той също идва с чипс, но само с вкус на сирене и лук, а дневно консумира три големи опаковки портокалов сок, за да внесе витамини в организма си.

Ейприл казва, че е опитала много неща, за да излекува фобията си, но нито едно от тях не се получило. Най-много се страхува, че ще предаде навика си на децата, защото те все още гледат да „изядат същото нещо като мама“. Затова съпругът и децата й се хранят в кухнята, а Ейприл се храни сама в стаята, надявайки се да попречи на децата си да развият хранително разстройство.

Превод: БЛИЦ