Жителка на Канада е разкрила тайната на своя произход, след като се разболява от рак на гърдата, съобщава "Сън".

Преди няколко години 67-годишната Рийса Спиър от Ванкувър, Британска Колумбия, получава за рождения си ден комплект за ДНК тест. Тя отдавна искала да си направи изследване, за да разбере дали ракът на гърдата, от който страда, е наследствен.

Отговорът се оказва отрицателен, но в този процес тя за първи път научава кои са нейните баща и майка.

Спайър е осиновена като бебе и не помни биологичните си родители. Благодарение на генетичните тестове тя открива роднини и в крайна сметка разбира защо е била изоставена.

Оказва се, че родителите ѝ са я продали на приемно семейство за 10 000 долара (повече от 16 000 долара по днешни цени).

Жената успява да открие по-голямата си сестра Рене Холм, 70-годишна, която живее в Масачузетс в САЩ и също е дадена за осиновяване. "Двойката имала дъщеря и я дала за осиновяване. Две години по-късно те все още били заедно, родила съм се аз и също съм била дадена?", удивила се е Спиър.

Жените скоро се разкриват пред по-големия си брат Боб Бринтуик, който е роден през 1948 г. и живее с майка си Анна, братята си Ед и Майкъл и сестрите си Ан и Барбара във Ванкувър.

Казали му, че баща му е Майк Мичъл, баща на Барбара и Майкъл. Той си спомня също, че от 1949 до 1957 г. майка му е била постоянно бременна. "Бях млад и не разбирах защо тя продължава да ражда деца", казва Бринтуик.

Мъжът си спомня също, че Ед му е казал, че братята и сестрите им са били продадени на други семейства за 10 000 долара. Барбара също така потвърдила, че когато Мичъл е бил наблизо, в семейството се появяват пари.

В крайна сметка Спиър успява да установи, че тя има поне осем братя и сестри, чийто баща е Майк Мичъл.

Освен това тя научава за още четирима братя и сестри, които са били дадени за осиновяване в еврейски семейства. Въпреки че историята с продажбата на децата все още не е напълно изяснена, Спиър се радва, че е открила толкова много роднини и сега поддържа връзка с тях.

Превод и редакция: БЛИЦ