Една жена загина след като полицейско преследване в Лондон завърши с автомобилна катастрофа. Жената е била в кола, преследвана от полицата по А13 преди да катастрофира близо до Rainham в източен Лондон.

Преследваният автомобил се е сблъскал челно с ван (микробус) което е довело до мигновената смърт на жената, която е била пътник в колата, информира Метро, цитиран от "Новини Лондон".

Полицията не е разкрила името и възрастта на жертвата, като дори до този момент не е дала и описание на катастрофиралите автомобили, което е необичайно и показва, че се води сериозно разследване на инцидента, разясняват наблюдатели.

Снимките от мястото на катастрофата показват, черен смачкан автомобил, явно преследвания, и обърнат на една страна бял ван (микробус мерцедес Спринтер) за който можем да предположим, че е вторият потърпевш автомобил в инцидента.

Полицията разясни, че преследваният автомобил не е спрял на подаден сигнал за проверка от страна на пътна полиция, което е предизвикало и преследването му довело до катастрофа.

 Разследването продължава и „когато столичната полиция има повече информация за случилото се, тя ще бъде предоставена на медиите“, обясни за Метро главен полицай за Есекс Стюарт Хупър. 

Обновена: Наши читатели които са били очевидци на трагедията обясниха, че преследван от полицията е бил белият ван (микробус) Мерцедес Спринтер, който се е движил в насрещното платно на главния път А13 в източен Лондон.

Именно той е връхлетял върху все още необявената марка автомобил, който се вижда на снимката. Загиналата жена е била пътник в лекият автомобил, който е бил ударен челно от вана.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук