Какво ще кажете за това - да доведеш дете до сълзи и да публикуваш видеото в социалната мрежа? Ей така, за забавление. Колкото и да ви се струва абсурдно, това не само се случва, но и се превърна в моден тренд в Америка. Засега. Няма да се учудя, ако много бързо подобни клипчета, в които деца са доведени до истерия, заставяйки ги да вярват в собственото си изчезване, залеят и нашенския интернет пазар.

Плач, ужасени очи, викове, страх и треперене - така реагират децата на набиращата все по-голяма популярност модна игра във Фейсбук под названието MagicForHumansChallenge. Всичко е много просто - те, децата, са заставени да повярват, че са станали невидими.

Какво е необходимо за "играта"? Да събереш семейството, да покриеш детето с някакво платно, няма значение какво - може да е одеяло, кърпа, чаршаф, да го накараш да мълчи и да не мърда, да кажеш вълшебната дума "Абракадабра", след това да вдигнеш рязко платното и да извикаш "О, господи!, къде е?" И да започнеш да се правиш, че не виждаш детето си, защото то е... "изчезнало".

"Къде е той? (или тя) Къде пропадна? - се чудят наужким родителите веселяци, докато детето им се опитва някак си да им покаже, че то е тук, при тях, до тях. След което правят снимка и... на нея наистина не се вижда детето. Просто снимката е направена по-рано...

В този момент детето вече е изпаднало в истерия, плаче неистово и се опитва да привлече вниманието им, но... нали е станало невидимо, родителите не го виждат. А истерията от това "вълшебство" най-грижовните родители публикуват в социалните мрежи...

"Защо се шегувате? Аз съм тук! Тук съм!, крещят истерично деца, а родителите им се заливат от смях.