Обвинение в предумишлено убийство бе предявено на жител на девететажната жилищна сграда в руския град Ижевск, която се срути частично заради газова експлозия и уби седем души, предадоха световните агенции.

Заподозреният за срутването се яви в съда днес и не отрече наказателна отговорност. Обвиняемият Александър Копитов призна частично вината си, съобщи следовател по делото. Следствието се съмнява в психичното здраве на Копитов и ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза.

Първоначално се смяташе, че срутването е предизвикано от злополука - изтичане на газ. Впоследствие обаче следователите арестуваха мъж, живеещ с майка си в апартамент в рухналата част на сградата.

Следственият комитет съобщи, че предполагаемият мотив е спор със съседите, но даде подробности. В трагедията загинаха седем души, от които две деца. Сред пострадалите има трима тийнейджъри, един от които остава в болница, а другите двама са били изписани в четвъртък. В Удмуртската република, чиято столица е Ижевск, 11 и 12 ноември са обявени за дни на траур.