Жители на италианската провинция Ферара може да са с имунитет към COVID-19. Според вестник La Nuova Ferrara това може да се дължи на наследствено заболяване на кръвта или на факта, че маларията е често срещана в провинцията.

В региона Емилия-Романа може да са имунизирани срещу новия тип коронавирус. Това съобщи местния ежедневник, позовавайки се на данни за броя на заразените в провинцията хора и изявлението на комисаря по гражданска защита в региона Серхио Вентури.

"Ако погледнете случаите в провинция Ферара, можете да видите, че има няколко случая в столицата, но всички останали са регистрирани главно на границата с Болоня. По-голямата част от провинцията е спасена", заяви комисар Вентури.

Според вестника, във Ферара от началото на епидемията само 307 души са се заразили с коронавирус. В същото време регионът Емилия-Романа, в чийто предели влиза малката провинция е на второ място в Италия по брой на заразените.

Вентури е предположил, че макар причините за това явление все още да не са ясни, вероятно имунитетът срещу коронавируса сред местните жители може да бъде свързан с таласамията (наследствено заболяване на кръвта) или маларията, разпространени в провинцията.