Британската журналистка Деби Едуард се хвана на шегите на австралийците, че коалата е опасен хищник, и облече бронежилетка, за да се срещне с нея. Видео, запечатало нелепо изглеждащата кореспондентка на ITV News, се превърна в истински вирус в мрежата, съобщава телевизионният канал ABC.

Шегите за хищната коала са много популярни в Австралия. Измисленото животно се среща само в приказките, но местните често пробутват истории с нея на туристите.

Продуцент, ветеринар и собственик на националния парк на остров Кенгуру решили да се пошегуват с журналистката, пристигнала на мястото, за да снима репортаж за горските пожари. Едуард попитала хищник ли е коалата и има ли опасност, ако я пипне.

Зевзеците само това и чакали. Бързо потвърдили подозренията на чужденката и й казали, че ако иска да подържи животното, трябва да облече специална дреха, която ще я защити от ухапване.
 
Малко по-късно комичното клипче бе качено във Фейсбук от продуцента Шон Мулкахи  с призив към потребителите да даряват средства за възстановяването на националния парк.

Превод: БЛИЦ