Тялото на 27-годишна рускиня е намерено в куфар на пристанището в Римини. Една от версиите, които се появи в медиите, са, че момичето може да е починало от изтощение.
Куфарът е открит на 25 март. Първоначално следователите са предположили, че тялото принадлежи на гражданка на Германия, която през февруари е изчезнала безследно по време на пътешествие с круизен лайнер. От отпечатъците й обаче станало ясно, че загиналата е гражданка на Русия, която няколко години е живяла в Италия и е получила италианско жителство.  

Полицията не е открила следи от насилие по тялото, няма признаци и момичето да е било удавено. Към момента се изключва момичето да е жертва на престъпление.

Разследващите смятат, че причина за смъртта й е изтощаване на организма заради плачевните условия на живот. Разглежда се вариантът някой да е решил да се избави от тялото й, изхвърляйки го с куфар в Адриатическо море.

Прокуратурата е започнала разследване по случая. Знае се, че в последните няколко месеца младата жена е постъпвала в болница с диагноза „анорексия”, тежала е 35 килограма.