Лекият автомобил БМВ, управляван от 26-годишния албанец, се движел със зверска скорост и на завой излетял от пътното платно, пише 24Родопи. 

Жестока трагедия! Албанец уби 25-годишен нашенец в Германия

Колата се забила с повече от 150 км в час в крайпътно дърво. На място са загинали водачът от Албания и 25-годишният Осман Ю. от Кърджалийско.

Трагедията се разиграла в германската провинция Бавария, близо до градчето Унтернойкирхен. Пристигналият спешен медицински екип констатирал смъртта на двамата гурбетчии. Двамата живеели в град Алтьонинг и в съботния следобед пътували към Унтернойкирхен. Катастрофата е станала около 17 часа, като пътят останал затворен за движение до 19.30 часа.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и Баварския червен кръст. Освен линейките, в акцията се включил и екип с хеликоптер.

Според техническия доклад на експерт по произшествията, причина за катастрофата е прекалено високата скорост. В участък с дълъг завой водачът изгубил контрол над возилото и последвал зверски удар в дървото.

Както вече 24rodopi.com писа, загиналият млад мъж с българско гражданство е от кърджалийското село Островица.„Родителите му не са добре здравословно. Извикахме Бърза помощ след като научиха за трагедията.

Лекарите им поставиха инжекции. Вдигнаха кръвно. Много тежък случай. Момчето бе много добро и скромно, работеше в Германия от няколко години.

В обекти за бързо хранене. Беше ерген“, посочиха жители на селото.

Най-вероятно семейството ще се нуждае от парична помощ, за да бъде върнато тялото на младия мъж у дома.

Осман и брат му, 28-годишният Мустафа, заминали заедно на гурбет в Германия. Първоначално двамата живеели на един адрес, но по-късно по-големият от братята се оженил и преместил на друго място.