Работник в хотел от албански произход изнасили 14-годишна британска ученичка по време на семейната й почивка на Корфу. 32-годишният мъж е арестуван вчера и е признал за атаката, предават гръцки медии. 

Родителите на ученичката се обадили в полицията веднага след като разбрали за деянието. Случаят е шокирал местните жители, а полицията се мобилизирала веднага и започнало разследване. 

До момента не е имало такива сериозни сексуални престъпления в местността, затова този случай предизвиква повече медийно внимание. 

Според полицията жертвата бързо е разпознала нападателя си. Оказва се, че той е част от персонала на хотела, в който е отседнала със семейството си. Разследващите не пожелават да дадат повече информация по случая, докато тече разследването. 

Момичето е било предразположено да разкаже за атаката. 

"Тя се обърна към полицаите и призна, че е била изнасилена. Тогава се образува досъдебно производство. Очаква се случаят да бъде поет от прокурор", издава източник. 

Дасия, мястото на престъплението, се намира на осем мили от столицата на о-в Корфу. Това е малко градче за отдих. То привлича много екскурзоводи и се слави повече с таверните си, отколкото с необуздания нощен живот.

Местната полиция заяви, че ще направи всичко възможно, за да помогне на младото момиче и семейството й и че са в постоянен контакт с гръцката полиция.