Тялото на мъртва британска туристка беше върнато на семейството й без очи, сърце или мозък, след като почина в мексиканска болница. За това ужасяващо дело са заподозрени трафикантите на органи в северноамериканската страна, в която върлува престъпност. Трупът на 41-годишната Аманда Гил е изпратен в Англия без всички жизненоважни органи, освен нейните черва.

Опустошената й майка, 65-годишната Илейн Хайнс, разказва за ужаса й, когато видяла тялото на дъщеря си.

"Те са откраднали всичко вътре в нея", казва тя пред The Sunday People. - Ако това се е случило на Аманда, на колко ли други хора се е случило същото, а и ще се случи за в бъдеще?Барманката и сервитьорка Аманда е родена и е живяла в Шипли, Западен Йоркшир. Тя е починала в болница "Кос" след усложнения заради диабет по време на пътуването.

Смята се, че тя може да е претърпяла кетоацидоза, като умира по-малко от 12 часа след като се е разболяла.Ръководителите на болницата и местните власти твърдят, че не знаят какво се е случило с тялото и казват, че то е поставено в запечатана чанта и е предадено на полицията с всичките си органи непокътнати.

Но страната е раздирана от престъпници и корумпирани лекари, които крадат органи, за да спечелят пари от недостига на донори в Мексико.

Превод и редакция: БЛИЦ