Испанската полиция обяви, че е спасили възрастен мъж и жена, затворени в къща, където се твърди, че са били упоявани и хранени чрез тръба от двойка, чиито други "подопечни" загинали тайнствено.

Разтропана италианка омая комшията си, който почина преди 23 години, но до ден днешен... 

Полицията в югозападния град Кадис заяви, че германско-кубинска двойка е заподозряна в това, че се е сприятелявала с възрастни хора с цел да им ограбят имуществото, като са натрупали по този начин над 1,8 милиона евро за четири години.

В това, което полицията описва като "къща на ужасите" в морския курортен град Чиклана де ла Фронтера, те са намерили един възрастен германец и холандка в "ужасно състояние", затворени в отделни стаи, упоени и хранени чрез назогастрална тръба, без да е необходимо. Не е ясно точно на каква възраст са те.

Двамата били отведени в дом за грижи, където здравето им се подобрило значително.

Откриването на двойката е станало по време на разследване, започнало когато полицията е била уведомена от техните германски колеги, че богата жена на около сто години на име Мария Бабес е изчезнала.

Полицията я е намерила в дом за грижи в Чиклана, където е пристигнала в лошо състояние.

Бабес казала на полицията, че двойката се е свързала с нея в Тенерифе, където тя живеела "без семейство или приятели наблизо“, сприятелили се с нея, предложили ѝ да се грижат за нея и я прехвърля в Чиклана.

Бабес казала на полицията, че е била държана заключена в продължение на няколко месеца в къща, с вързани ръце.

"През октомври тя е имала повече от 162 000 евро в банката и след като тази двойка се появи в нейния живот, до средата на декември тя имаше под 300 евро, къщата ѝ в Тенерифе е продадена и тя не е получила едно евро от продажбата. ", се казва в изявление на испанската полиция.

Двамата извършители са арестувани и частично идентифицирани като Естрела, кубински гражданин, и Маркус, който има кубинско и германско гражданство, според източник, близък до разследването.

Те са обвинени в измама, фалшифициране на документи, домашно насилие, пране на пари, изваждане на активи и присвояване на средства.

Но преди да успее да ги задържи, полицията съобщи, че двойката е отишла в дома за отглеждане и е отвела Бабес. Пет часа по-късно тя била мъртва.

"Мария е напуснала центъра в 11:00 сутринта, в добро здраве, а смъртта й е била докладвана в 16:00 часа, докато е била в кола с нейните настойници", каза полицията.

Смята се, че двойката също така е настояла да се кремират тялото на Бабес, така че аутопсия не е правена. Смъртта на Бабес е регистрирана като по естествена причина.

След задържането им, полицията претърсила дома на двойката в Чиклана и открила, че наблизо има друга къща.Там намерили холандката и германеца.

Също така е открито, че холандката се е преструвала, че е Бабес, за да подпише за продажбата на дома ѝ.

Полицията идентифицира още четирима души, които са били "подопечни" на двойката и твърдят, че четиримата "са починали неочаквано, след като те са взели целия им капитал."

Полицията не е предоставила повече подробности за тези четирима души, които са починали, докато са били под грижите на двойката.

Арестуваната двойка твърди, че използвайки фалшиви документи, са изпирала парите, които са ограбили, като са построили туристически комплекс на защитена земя в Ел Палмар, крайбрежен град в провинция Кадис, който е популярен сред сърфистите.

Полицията арестува четирима души, заподозрени в подпомагането на двойката да пере парите си.

Испанската полиция съобщи, че са помолили служители във Великобритания, Италия, Германия и Куба да проверят дали арестуваната двойка има банкови сметки или финансови продукти в тези страни.


Източник: Канал 3