Малко след полунощ в понеделник, на един от най-любимите плажове за сърфистите от Голд Коуст, Австралия е открито тялото на деветмесечно бебе. Полицията веднага започва разследване, за да разберат как детето се е озовало във водата и точно колко време е стояло там, когато откриват нещо ужасяващо.

Там където дюните срещат гористата местност, от клони и листа е построен подслон. Оказва се, че той е служил за дом на бебето, неговото братче на две годинки и родителите му – майка на 23 и баща на 48 години. 

Семейството непрестанно се мести – от обществени тоалетни, до паркинги и под мостове, те се опитват да се слеят с обстановката и да не се набиват на очи. Студените нощи прекарват увити в одяла, а от време на време добри граждани им носят храна.

Всъщност, за никой от обитателите на Голд Коуст не е тайна, че семейството живее на плажа. Хората от къщите, които се намирали на брега на "Сърфисткия рай" всяка вечер чували бебето да плаче. Дори многократно са били подавани сигнали на полицията с молба за помощ, защото веднага след залязването на слънцето, студ сковавал ивицата, а това, според жителите на града, не са условия, в които малко дете трябва да живее. Никой не откликнал на молбата.

9-месечното бебе било открито от тийнейджър, който бил там със своите съученици, за да отпразнува края на учебната година. Едно от децата е в шок от случилото се.

Малко по-късно полицията успява да арестува родителите на бебето на около пет километра от мястото на трагедията. Според разследващите, те не са били дрогирани, но не е ясно дали не са замесени в смъртта на детето. Съмнителен е фактът, че те не са докладвали на властите за изчезването на детето им. Изключено е и хилядите тийнейджъри, които празнуват края на учебната година, също да са замесени.

Двегодишното братче е било откарано в болница, а след това при социалните служби. То било в "добро състояние". Всъщност, когато именно социалните са попитани, защо нищо не е било сторено за децата, те отговарят, че "били прекалено заети". На ден се справяли с повече от 100 подобни случая, а семейството така добре се сливало с местния живот, че те така и не разбрали, че имат нужда от помощ.

Родителите продължават да са подложени на разпит, но обвинения срещу тях все още не са повдигнати.

Източник: dnes.bg