Във Великобритания 80-годишната Даяна Кий толкова се страхува от своя телефон Motorola G13, че го заключи в чекмеджето на бюрото си, след като той я бомбардира с хиляди едни и същи съобщения всеки ден. 

Телефонът с "призраци" измъчил пенсионерката с поток от SMS-и и странни сигнали. Жената разказа, че една нощ се събудила от ярка светлина от новия телефон Motorola G13. Тя изгасила фенерчето и си легнала, но на следващата вечер светлината отново светнала. Оттогава фенерчето се включва всяка вечер по едно и също време.

Изплашената Даяна от Хорстед, Норфолк, каза, че нейното устройство също я бомбардира с хиляди едни и същи съобщения всеки ден, които гласят: „Няма проблем – не съм те забравил x“, пише Daily Star.

„Сега използвам стария си телефон, не мога да работя с него, просто е смешно! Всичко започна с факта, че не можех да прехвърля автоматично моите 300+ контакта и трябваше да го направя ръчно. Още тогава разбрах, че това ще доведе до проблеми. Тогава всички съобщения започнаха да идват всяка минута и аз не можех да го спра“, каза британката.

Жената добави, че ситуацията е повече от ужасна. Фенерчето й остава включено и съобщенията продължават да идват.

"Чувствам го като призрак, на моята възраст такива неща са страшни”, каза пенсионерката.

Сега Даяна е изключила телефона си и го е оставила в едно чекмедже. Тя настоява компания Tesco да вземе „призрачната джаджа“ и да я освободи. Спиритуалистът Тита Мартел смята, че това най-вероятно не е призрак, а техническа повреда.

„Все още не съм срещала призрачни телефони, така че бих казала, че е много рядко. Въпреки че е напълно възможно, защото всичко зависи от енергията, прикрепена към него, и това, което е свързано с него. Теоретично призрак може да стане каквото и да е“, смята Тита.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук