Минувач се застъпи за беззащитна жена, която стана жертва на побой от страна на собствения си съпруг на улицата. Инцидентът, разиграл се в Истанбул, е заснет от камери за видеонаблюдение, съобщава Hurriyet Daily News.
По данни на изданието, жертвата и насилникът били женени. След като излязло съдебното решение за развода им, насилникът  започнал да налага жена си с навита на руло хартия и я повалил на тротоара. Няколко секунди, след като тя се озовала на земята, върху съпруга й се нахвърлил минувач и само с един удар с глава го повалил на земята.

След като агресорът бил обезвреден от 29-годишния Емре Деребаши, е извикана и полиция.
 
Пред органите на реда агресивният съпруг обаче съобщил, че не е биел жена си, а тя разигравала театър и затова паднала на земята.

„В полицията той ме обвини, че съм го пребил. Него го пуснаха, а мен ме разпитаха. Това ме обиди много”, разказва 29-годишния Емре, спасил дамата в беда.
 
Деребаши признава, че първоначално помислил, че мъжът налага жената с палка, а не с хартиено руло. И категорично отбелязва, че не съжалява. „Направих нещо, което всеки един друг човек на моето място трябва да направи. Аз съм против насилието и не мога просто да стоя и да гледам, когато жертвата е жена. Бих го направил отново, ако се повтори”, казва още той.
 

 
Превод: БЛИЦ