В американския щат Вирджиния е станала масова катастрофа. Местната полиция е преброила най-малко 69 повредени автомобила, като 51 души са получили различни наранявания, съобщава NBC.
Според информацията на тв канала, произшествието е станалона магистралата, свързваща два щата. Множеството автомобили, участващи в инцидента, е резултат от верижна реакция - всичко е започнало от един сблъсък. Метеорологичните условия са повлияли, като шофьорите са загубили контрол над колите заради мъгла и лед на пътното платно.Съобщава се, че автомобилите са се сблъскали в 07:51 местно време на моста Куинс Крийк. Отначало е имало съобщения за 35 пострадали, но след това броят им се е увеличил до 51. В Регионалния медицински център на Ривърсайд са заявили, че при тях са постъпили 25 пострадали, като единият от тях е в изключително тежко състояние. засега няма информация за починали.Един от ранените, Брей Холоуел, е разказал, че е видял на пътя пред него автомобили, които се въртяли на леда. Той не успял да спре навреме и тогава усетил, че някой се врязва в задната част на вече катастрофиралата му кола.

"Ако не беше мъглата, щях да видя катастрофата и да спра много по-рано ", казва Брей.Според него, такъв голям брой пострадали се дължи на факта, че хората са започнали да излизат от колите си, за да видят какво се е случило.

"Вляво от мен имаще жена, която се опита да слезе от колата. Тя отвори вратата и друга кола я блъсна" споделя Холоуел.

Превод и редакция: БЛИЦ