Два товарни влака се сблъскаха челно в квартал "Калечик", на 18 километра от турската столица Анкара. Двамата машинисти са починали на място, а други двама механици са ранени, пише "Марица". 

Празният товарен влак от Кайсери до Чанкъръ се сблъска челно със също празен товарен влак, идващ от обратната посока.

Машинистите Ханифи Адем и Юмер Балат загинаха на място при инцидента. Други двама механици Мехмет Карааняч и Мурат Йозълмаз бяха ранени. Пострадалите механици са откарани в близката болница в Гюлхане. Телата на загиналите машинисти са откарани в Института по съдебна медицина в Анкара.При инцидента локомотивите на два влака и общо 6 вагона са дерайлирали. Спасителни екипи и пожарникари обезопасиха мястото на произшествието. Пострадалите от сблъсъка локомотиви и вагони са отстранени от релсите с помощта на кранове и подемни машини, а другите неповредени вагони на влаковете, участвали в инцидента, бяха изтеглени до близката гара.

Исмаил Йоздемир, генерален секретар на Обединения съюз на служителите в транспорта, който придружаваше спасителните действия на мястото на инцидента, каза, "За съжаление загубихме двама колеги на местопроизшествието, имаме и двама ранени приятели. За щастие във влаковете нямаше никой друг освен тези 4 души."

Няма опасност за живота на ранените техници. 

След щателно почистване и проверка, се очаква ЖП линията бе отново отворена за движение до тази вечер.