Младежи удряха и ритаха паднала на земята полицайка и шефа й в югоизточно предградие на френската столица Париж, заснеха стореното и публикуваха видеото онлайн, предаде АФП. След нападението те преобръщат и скачат върху патрулния им автомобил. Двамата служители на реда са със сътресение на мозъка и други, по-леки наранявания.

Състоянието им не е тежко. Причината за яростта им се оказа недопускането им до частно парти. Нападението е станало в новогодишната нощ в предградие на Париж. Около 300 души започнали да се бунтуват, след като не били допуснати на партито и организаторите му извикали полиция.

По повод случилото се президентът Еманюел Макрон направи гневно обръщение, в което нарече нападението "линч" и се закани извършителите да бъдат заловени и наказани. Тази Нова година Франция отчете сериозен ръст на подпалените и разбитите автомобили в предградията. От 935 преди година броят им достигна 1031 на 31 декември срещу 1 януари 2018-а, отчете вътрешното министерство на страната в понеделник. Това стана на фона на 140 000 служители по сигурността, които дежуряха по улиците на Франция в новогодишната нощ, отбелязва offnews.bg. Предупреждаваме, че кадрите съдържат насилие и са неподходящи за излъчване пред деца и младежи.