Трима млади мъже бяха осъдени за убийството и изнасилването на 13-годишно момиче във Виена, съобщи ДПА. Окръжният съд в австрийската столица им наложи тази вечер дълги присъди, предава БТА.

Най-възрастният подсъдим, 24-годишен, бе осъден на доживотен затвор за убийството. Съдебните заседатели приеха за доказано, че той е дал смъртоносна доза наркотик на момичето. Те решиха също, че другите двама подсъдими, съответно на 19 и 20 години, също са отговорни за убийството, заради бездействието си и това, че не са предотвратили смъртта на 13-годишното момиче.

Двамата мъже получиха присъди съответно по 20 и 19 години лишаване от свобода. Присъдите обаче не са окончателни.

Според обвинителния акт 13-годишното момиче искало да прекара въпросната нощ, през юни 2021 г., с мъжете, родени в Афганистан, и по-късно да се прибера у дома в предградие на Виена.

Четиримата се събрали в апартамента на един от мъжете, където заподозрените сложили най-малко шест таблетки екстази в напитката на момичето, след което го изнасилили. Впоследствие жертвата починала от свръхдоза. След настъпването на смъртта тялото ѝ било захвърлено в тревата край пътя.

Обвинението се позова, наред с други неща, на токсикологичните тестове, ДНК следи, нараняванията и видеозапис с мобилен телефон от последните конвулсии преди смъртта на жертвата, които един от мъжете записал непосредствено след изнасилването.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук