Потребител на TikTok с никнейм @fliporflopfinds откри човешка кост в безлюден район близо до американския град Карсън Сити, Невада, и помогна на полицията да разкрие случай с изчезнал преди осем години човек.

Във видеото си той разказва как през 2020 г., по време на поход в планината, се е натъкнал на кост с хирургическа метална пластина.

„Мислех, че това е костта на нечий домашен любимец, който е бил опериран. По-късно обаче разбрах, че е човешка и именно тя помогна за разрешаването на случай с изчезнал човек “, каза той.

Американецът отбеляза, че още двама души са открили кости в същата област при подобни обстоятелства. През януари 2019 г. турист попаднал на човешки череп близо до мястото. По него нямало следи от травми. При оглед на мястото следователите не са  открили други кости наблизо.

Оказало се, че останките са на 55-годишния Кристофър Кеш, изчезнал преди осем години. Полицията съобщава за случая на 1 август 2013 г. Мъжът страдал от параноидна шизофрения и по това време спрял лечението си. 

Разследващите разгледали множество версии, но не успели да открият Кеш.

От офиса на Съдебна медицина казват, че намерената метална пластина е поставена на Кеш през 2011 г. Частна съдебномедицинска ДНК лаборатория потвърждава, че ДНК-то от намерените кости съвпада с пробите, взети от брата на изчезналия мъж.
 
Известно е, че Кеш не е имал кола и се е движел из Карсън Сити пеша. Разследващите не успяват да установят как мъжът се е озовал в отдалечения планински район северно от града.

Причината за смъртта на мъжа е неизвестна, към момента няма данни тя да е насилствена.

„Сега семейството му разбра за съдбата му и се радвам, че бях един от тези, които успяха да им помогнат“, казва потребителят на TikTok.


 
@fliporflopfinds

#missingpersons #humanbone #foundhiking #desertsofnevada #solvedmistery #foryourpage

♬ original sound - FliporFlopFinds